tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, March 27, 2012

Antara sebab taknak join CONTEST

Harini nak pokpek pasal contest/GA/segmen boleh?? Tapi FOKUS UTAMA pada contest la ea. Sebab itu orang anjur, opkoz ada hadiah, ada pesaing, ada semangat membara nak menang jika join. Tapi, masalah utama bagi akula tak tau bagi kome camne kan  Masalah penganjur tu dok diam a.k.a tak bagi respon pada penyertaan!!


Antara ciri CONTEST yang mungkin atau akan aku TIDAK JOIN ialah


1) Tempoh lebih dari sebulan
2) Dok ada perkataan WAJIB terutama tang follow,like dan lain-lain
3) Tak terangkan secara detail apa yang diperlukan
4) Tak singgah langsung! At least tinggalkan komen " TQ sudi join ea "

5) Dok wajib tag lebih dari 2 orang

Itula sebabnya wat masa ini blog contest/ga/segmen aku dianaktirikan. Muahaha. Senang citer, mana tag aku, terima kasih. Aku hargai. Aku rajin + takde langsung ada sebab-sebab di atas, InsyaALLAH aku join ea. 




Aku ni jenis tak kisah. Orang dah anjur, terpulang kat kita nak join atau tak. Tak perlu nak timbul isu lain. So, inisiatif aku, agak-agak ada berunsur seperti aku nyatakan, aku abaikan aje. Penganjur tak susah, orang yang bakal nak join cam aku pon xsusah. Habis citer. Psstt. tapi lau kawan yang mesra dengan aku, aku sokong + insyaALLAH join.


nota kecik yui
Nanti lau aku ada wat contest lagi
ntah-ntah ciput aje nak join
coz aku dah wat entry camni kan ^__^







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

41 dak comei sayang YUI:

Miss Nadya said...

hihi tu lah kan??

:D

eMMe said...

kalo akak join contest, tgk, ramai tak yg join, kalo tak ramai, akak ade chance menang, hahahaa....

uncHa said...

kak !! saya sokong kak 100 %

are_lin@yu said...

cepat wat contest nk join yg miss yui plak..hehe..;-)

IntaNBerliaN said...

xpa.. setiap org ada pendapat masing2.. :-) akak pun kdg, mood xda nk join.. xjoin gak.. :-)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

akak plak.. lagi laa malas nak join.. hehehehhee


ntah laa.. agaknyer sebab akak dah serik terkena kot.. hehe

cIk JanNah said...

yui buat contest pasti jannah join! hadiah best2 lah..ehehehe motip kan?

NOOR FATIN said...

betol tu yui. satu contest ada 30 sponsor, ya allah, bleh pengsan nak like semua.. hakhak

siap kena add la, apa la.

saya kalau kawan saya buat saya join. xpun hadiah dia berbaloi2 mcm handbag ke, shawl ke, insyallah join.

tapi kalau 30 sponsor tapi lebih separuh hadiah hanya edit blog, header, watermark, cursor, xpayah la kot. hahaha..

ada satu contest ni, kita kena siap berikan alamat rumah, num fon, num akaun bank, lengkap semua masa kita nak join. gila apa. hahaha..

perasan x yg selalu byk2 amik sponsor tu mst budak2 bawah 17 tahun >,<

sabar je la.. ekekekek

Izz Faizah said...

yupp...izz ske tgok tarikh ttup..kalo lmbat sgt mlas lah

nur anis said...

ada je join contest, tapi senyap je..sabar je lah kan..suka join contest yang simple je..

::CIK LYNN:: said...

btol2...sokong yui...=) lg 1 kalu ada pnganjur 'bwh umo', mmg cik lynn xkn join...dah kena tipu...huhu

fieda said...

kak fieda dulu giler ga betul..siap wat satu blog khas..tapi masuk tahun ni langsung tak aktif dah..cuma join ga kawan2 yg rapat jer sebagai tanda sokong dorang cth mcm ga intan berlian baru2 ni..lgpun ina tak cerewet pun..lagi satu part2 nak follow penaja yg berduyun tu masalah bagi kak fieda sbb broadband ni bkn lah elok sgt..mcm siput khinzir lembabnya..adoii...mmg susah betul nak bukak byk2..pastu plk kak fieda kalau nak buat contest ke hape ker mmg mls dah wat cerewet2..simple2 jer ok la...mmg tak suke perkataan wajib tu...please la...paling mencik bile dah menang hadiah dh setahun tak nmpk bayang pun..penganjur pun syp..sabo jer la....

Tihara said...

akk setuju sgt yg pasal GA lebih dari sebulan tu..lama2 sgt tk elok...
entry ni kira panas jugak lah..salute la yui wat entry ni..keh3 :)

ikafantasi said...

betul la yui..dulu rjn gak join..pastu malas..paling xsuka kena like sana like sini..pastu dpt plak yg kena byk gile nak like like..lg la mls..
eh ke kita je mls..

Masz Sidek said...

hehehe...
kalau banyak sangat yg nak di follow dan like tu
dan tag lebih dari dua...
memang akan pk banyak kali nak join ke tak...

p/s : kadang2 tu tengok mood gak lah kalau nak join... hehehe

LINDAHERY said...

betul tu...akak rajin gak join..tp tgk lah syaratnya mcm mana kan...nak like2 sponsor tu pekejadahnya...byk pulak tu...klu 1 mungkin ok..hehehee

Eza Boom Boom said...

rasanya eza masih rajin je ikut contest. hihi. p, kalau dah banyak syarat sgt tu.... tak mau la join.. fenaat... hihi... kan2...:)

btw, Eza setuju ngan yui :)

Rapunzel Cikilolo said...

aku sekarang malas da join contest. mcm banyak sangat prosedurnya....

SyUhAdA said...

sme la..tang nak tag tu yg mls..kalau stkt tag xpe jgk nie siap kena inform lak..tu yg x suka..

Azhafizah[フィザ] said...

Fiza sama juga macam yui..buat contest/giveaway biar berpada pada syaratnya.

Aishah Jahirah said...

buat aje yui...mesti ada yg join pnya la.xramai sikit,xsikit msti ramai...hehee.akak pun kdg2(selalu) terlepas nak join bila org tag,ingat semula tgk tarikh dah lepas,sabr aje la.

wan niahix said...

tang tag tu yang payah tu...
na pi cari org lagi nk tag...

^_^

Anum said...

yezaaaaaaa
anum setuju

smilenajah93 said...

kak yui terbaikkkk :D

Tentang Kita said...

join contest bila xde idea nak tulis apa2 kt blog

aTy _faRed~ said...

akak dolu2 rajin gak join..tapi tak pernah dapat ape pon..lepas tu..macam tak diumumkan pemenang pon ade gak..[macam tak aci]..lepas tu macam awak cakap tu ar..kene follow tu ok jer lagi..tapi kene tag..kene like bagai..malas akak nak join sudahnyer..[akak tak pernah buat kontes-sebab tak tau nak buat..huhu]

❖ Syaa ❖ said...

Setuju dengan nusha ! yeahhhh ~ hehehe kalau syarat dia simple n senang , so join lah kalau banyak sangat syarat tekan X terus muehehehee

faridah nazurah said...

tau takpe kak.. menyampah kalau ada syrat2 nak follow sana sini tu.

hehe setakat ni sy dh jumpe byk penganjur GA,contest yg penipu. sebab tu sekarang dah lama tak join mana2 contest

shiema sufian said...

Shiema jarang join sebab tak berkesempatan. Nanti Shiema tak follow back pon dape menang ke, kalah ke. hoho

cik najihah said...

sy pun dah x bernafsu nk join mane2 GA ke contest ke..sebab syarat die wajib tag la ape lah...bukan ape..kadang2 leceh

shida'R said...

hehee..shida pon sama cam yui ^_^

Mish Apple said...

betul tu! sokong sangat . terutama yg wajib follow, lgi-2 wajib follow semua sponsor .

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

depends pada mood nak join or tak...sebab ada requirements kan..hehe..kalau rajen buat suma tu baru join :)

Cik Penguin_Solehah said...

kalau akak yang buat contest insyallah confirm join,haha^_^

CikPuan Azizah said...

dulu memang gilakan GA o contest sekarang tak dah..lama tinggalkan..huhuhu nak join pon ikut syarat2 yg mudah2 je..hehe sape tag jijah kalau free insyaAllah jijah join.. kalau tak memang tak sempat nak buat :)

emy zulaiha said...

hahaha tuelah..selalu kalau dah join mesti berharap kan nak mmg...tp bencik lah bile penganjur diam je.huhu


klau yui wat contest mesti ramai org join! emy lah salah sorg :)

Miss Nadya said...

tq my dear sebab sudi refering site ke blog nad..:D

http://www.nornadiah.com/2012/03/promot-referrals-kejap.html

J.Syazwana said...

samalah.
paling benci kalau nak kene tag2 orang lain.
macam tak ikhlas je.
haha

MaYa MustWany said...

mas dulu pun aktiv gak tpi now akan join yg pnting n mudah.klu kne follow smua sponser yg ramai xingin la..

GADIS HYPER ACTIVE said...

setuju 100% entry yui nie... rase mcm malas jer nak join contest yg nak kne follow berduyun2 penaja & nak kena tag sana sini...

Juliet_iRa~" said...

hee..

ira xda ms nk join..nk bw pn curi ms..

kalau ada ms..insya-Allah leh join..:)