tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, March 09, 2012

Manusia ibarat masakan / minuman



Manusia umpama masakan/minuman
Ada berperisa manis, pahit, masin, masam, tawar
Tapi bila dimasak / dibancuh, 
sebati resepinya, muncul lah perasa yang enak dan 
paling HEBAT apabila ia disukai!! ~

* apa ak ngarut ntah ^__^ <--- dari FB




Oh ya, terima kasih Incik Nuff kerana sudi
beri ak BE ke - 3 ( 2012 )
Menginap la lama-lama ea Miss World Malaysia
 BE ke - 2 still berterbangan di Corat Coret NUSHA ,
 alhamdulillah...





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

24 dak comei sayang YUI:

Anum said...

wow BE lagi

Faidhatul Arfah said...

hahaha

Masz Sidek said...

alhamdulillah... murah rezeki...

Tihara said...

best nyew be lebatt..tol gak quote tu..cth la kalo manusia mcm menu nasik ayam...kalo ayam dia busuk..kan tak dak sape yg suka..kalo dah basi, ibarat macam tak mandi kut..org tk ske jgak..kalo sambla dia pedas, mcm mulut pedas laser..org tk ske,takmo2..sesedapnya nasik ayam ang dihias dgn colorful,tomato,timun,nasi tak pucat color kuning berseri...manusia pun dihias dengan peribadi yang indah,enak..senang didampingin..aduhh panjang nye akk bebel kat blog orang sorry yui..quotes ni buat akak memikir panjang..hins :)

Cik Azizah said...

okeh jeles!! nak BE jugak yui!!

nur anis said...

wahh..bestnya BE..:)

cIk JanNah said...

alah jannah tak ada BE pon sekarang nie! kejamm nya nuffnang. haha

faridah nazurah said...

Jeles sbb kau dapat BE..haha

Aishah Jahirah said...

xngarut la...ada kebenarannya jugak tu..:)
wah masyuk....BE....

LINDAHERY said...

actually...akak x paham sgt BE tu... mcm mana boleh dpt BE ??? ermmm kalo rajin yui buat entri k... hihhihii

ikafantasi said...

mengarut2 pun ada maksud nye..

izyantyPersonalTaste said...

nak BE jugak...nuffnang tak mau bagi pun he3..duit pun tak bertambah..en3 pun tak buat sgt camna nak dpt kan.

Azhafizah[フィザ] said...

yang penting bahan bahan terbaik jadilah resepi terbaik..rasanya sangat sedap!

p/s:Congrate dapat BE ^__^

Eza Boom Boom said...

tahniah dear dapat be lagi :)

.........cP~ said...

Salam.

:) Sebab tu saya pilih Secukup Rasa untuk nama blog saya. Sebab ia cerita hidup saya yang ada pelbagai rasa. Hee..

Mula-mula excited dengan BE, lepas tu tak layan. baru-baru ni bila aktif semula, rasa suka balik kat BE.

mia said...

waa bestnye dapat BE, tahniah yang.

dear, akak ada tag giveaway tau

http://gardisareyou.blogspot.com/2012/03/megagiveaway-by-penmerahcom.html

shiema sufian said...

setujuuu, manusia ni ibarat makanan dan minuman kerana mereka ade pelbagai kerenah macam makanan yang ade pelbagai rasa.

profmie said...

wow..dpt BE lg...aik..manusia pun mcm mkn dan minum jg..hehe..
jmpt dtg blog sy..hehee

MaYa MustWany said...

allhamdullilah rzki yui

shida'R said...

wahhh dapat BE sama shida la yui hehee :)

Cik Anita said...

sejak Nita dah stop update belog, BE terus hilang!

t_t

IntaNBerliaN said...

tahniah yui ;-)

cik najihah said...

sy lepas cash out terus x dapat be :(

Saya Disini said...

bestnye..sy xdpt pon