tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, March 02, 2012

Cara untuk mengenali barangan kulit babi

Baru semalam ak tahu, oh!! Betapa kunonya ak ini. Maaf, at least tak terlambat kan + tak terbeli barang diperbuat dari kulit babi. So, pada yang tak tahu macam mana nak kenal, meh ak kongsikan info yang ak dapat. Rujuk [ sini ].


- tanda kulit babi -




Tengok!! Bukan semua kedai kasut nak letak " DIPERBUAT DARI KULIT BABI" . Jadi kita inilah yang perlu berhati-hati dalam membuat pilihan. Kalau rasa tak puas hati, boleh juga rujuk [ siniPVC pon ada ok tapi bukan kulit babi, disebabkan penggunaan mesin, rujuk [ sini ] .


Pergh!! Lega lak bila dah tau benda camni. Moga korang dapat kongsikan pada yang belum tahu ya. Tak salah berkongsi benda yang berfaedah kan??







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

39 dak comei sayang YUI:

Aishah Jahirah said...

kalau rasa was2 jangan beli....:)

*SiRibenMerah said...

yes.. binti 3 tuh tanda kulit babi... haishhh~ risau kannn..

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

thanks for sharing =)

saffiya_aleesya @ echa said...

eeii takut laa plak kan..klu terbeli kan kes naya tu..kena hati2 laa pasni..pa pun thanks for the info yer yui..

Masz Sidek said...

kena berhati2 ketika membeli...
bukan setakat kasut dan handbeg jer yg diperbuat dr kulit bab* ni... asalkan barangan kulit... kena hati2...
nasib baik tak pernah kena...

aliya atina said...

Hehe, bagus ni . saya pon nak buat satu entri mengenai benda ni tapi agak lain skit. apa2 pon, sy nak kredit kat awk nnt ye . Nnt jgn lpe bace blog sy k

Azee Hana said...

sekarang ni macam2 kan..huuhu..

Azee Hana said...

komen saya masuk kotak spam lagi x?huu

Cikgu Ma said...

thanx for sharing,,,akak pun tak tau

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

baru tau.....

:: sAys :: said...

tq.. dah taw, tpi xtaw mcm mana bentuk bintik2 tu...nice info...

AnneRaini said...

akak dah lama diberitahu tp masa tu tak nmpk sendiri so takleh imagine..bile gi beli kasut ternampak tanda pig skin terus belek..baru faham maksud 3 titik yg cikgu ckp dulu...

Cik Azizah said...

jijah pon baru tahu ni yui..terima kasih entry ni...kena berhati2 dalam membeli kan..

Rapunzel Cikilolo said...

aieh. zaman sekarang kan yui... tak boleh nak cakap macam mane pun...

Anum said...

thanks yui

IntaNBerliaN said...

thanks kongsi info ni.. sblm ni akak pun xtau..

Misha Ieza said...

baru tw..tapi x salah nak share..lgpn berguna utk pengguna2 yang laen.. thanx share

Azee Hana said...

p/s..saya pon x tau kenapa still masuk lagi..tadi baru je lepas format..still jadi lagi..huuuu

Bulan Bintang said...

first, thanx coz sharing.
2nd,, sy gile tgk kasut cantik.. alamakkkk !! ssh la mcm nie :(

lisa said...

nasib baik tak pernah terbeli kasut yang ada tanda babi tu.. kalau tak, nayaaa :(
Terima kasih share info! :)

aTy _faRed~ said...

sekarang dah kat tapak pulak ek..akak pon baru tau ni yui..sebelum ni tande tu jelas kat bahagian dalam..sekarang kecik2 macam tu..memang kene perihatin betul2 ek..mekaseh yui..:)

Tihara said...

akak pn penah buat entry ni lama dulu..thanks yui share kat sini :), maybe ada yg tak perasan..

Faidhatul Arfah said...

follow u sis :)

Mishter Izwän said...

mse time class welding pun ade bg tahu tentang appron kulit babi, mmg simbol tuh

biela bell said...

nak beli barang pun skrg kena hati2 kan...:)

aliya atina said...

Cik cheese, the article updated :)

http://thefreakylee.blogspot.com/2012/03/istilah-babi-dalam-makanan.html

MaYa MustWany said...

klu tkut2 xyah beli..

Azmi Khan said...

entah la....
yg penting keyakinan kita....

Azhafizah[フィザ] said...

kene berhati hati membeli barangan kulit.

Noraim said...

insyaAllah lepas ni cik yui lbh2 berhati2 beli kasut ke apa :)

♥e'in♥ said...

e'in pun baru tahu gak nie.. thanks nurul!

atnur @ Iza said...

saya baru tau. thanks for the info! :)

J.Syazwana said...

baru tau jugak.
thanks share :)

Cik Purple Pinkypuff said...

yih.. mcm2 lak skang nih kan.. thanks 4 shared.. pasni kena tgk betol2 baru gi beli kasut.. :)

nanakimie said...

thanks yui!nana baru tau

Nisa Greennnpanda said...

kat Topshop byk jual kasut & beg yg wat dr kulit babi... "-_-

smilenajah93 said...

nauzubilahh ~~ insyaAllah xdee ~~

Juliet_iRa~" said...

br tau juga yuiiiiii!

thankk sbb bgtau..huu..

kalau tak..smpai ke sudah xtahu camtu bentuknyaa..

shida'R said...

oh macam tu ke..ok2 akan shida pastikn setiap barangan yg shida beli nnt..tq yui info ni :)