tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, March 23, 2012

Saat kecil molek itu yang terindah

Tiba-tiba tangan ni gedik nak gak upload sekali lagi gambar masa aku kecil Orang kata di saat kecomelan melampau la kan. semua kanak-kanak comel bagiku Sekarang comel sikit aje, wek! Perasan kau yui.


- gambar ini dah lama,jadi melekat dengan surat lain -


Bila tengok mata sendiri, tiba-tiba terfikir, patutla ada yang tegur renungan aku nampak tajam. Ditambahkan bila aku menjeling, perghh!! lagi la!! Ini kenyataan kerana mereka sendiri pernah tegur terutama kawan-kawan lelaki. 


Dok tengok gambar ini, buat aku terfikir kejadian yang banyak kali berlaku. Kes mengikut buayaprend! Aduh, pasti hancur luluh hati mak ayah bila anak wat perangai camtu. Aku pon pernah wat salah, tapi bila dah besar, kita pasti berfikir kenapalah kita sanggup buat macam itu kan??


Adik-adik sekalian, jangan ikut jejak remaja yang macam itu okay. Lelaki yang baik takkan sesekali membenarkan anda mengikutnya / cuba larikan diri. Seharusnya dia yang menasihati kerana dia bakal imam kalian nanti. pesanan untuk diri sendiri juga ni!


Oh ya, nak tengok gambar aku saat di dalam kedai gambar, konon nak ada kenangan diframekan. Leh tengok sini. Kat situ ada gak gambar aku berkaca mata. member punya, bukan aku! Saja gatal nak try, maklum aje, teringin sikit pakai spek. Muahahaha!


nota kecik yui
Kalau tau bila besar anak wat perangai
dari kecik mesti ada yang cekik2 kan. 
Esok, ada entry teka teki dari ku.
Sapa bagi jawapan secara tepat & cepat
bakal dapat hadiah okies!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

29 dak comei sayang YUI:

Cik Purple Pinkypuff said...

alolololo.. comeinyer kak yui.. hihi.. :D ermm stuju tuh.. apa2 pun yg kita nk buat, baik atau buruk.. kena fikir ibu bapa dlu kan.. :)

Amirah Adnan said...

gambar high value ni. hehe

ShahzCudin said...

Comelnya...anak sape nih..? hihi

hmm..psl kes baru2 ni kan? sedih tgk tindakan die..pikir la elok2 sebelum bertindak

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Ada gak gambar yui masa kecik...bestnya leh buat kenangan.

are_lin@yu said...

comelnya...kna frame ni..nti lh tnjuk kt ank2,ccu2..hehe

ikafantasi said...

comel..hihi rs nk cubit pp tu..aik teka teki ape tu..

Miss Nadya said...

hik hik...comelnyer yui..putih betui..:)

cik najihah said...

apelah nak jadi..main lari je ikut pakwe

Masz Sidek said...

zaman baby lah zaman paling best sbb semua org akan kata "comelnye" sbb tak de istilah baby hodoh... semuanya comel...

p/s ; tak saba tunggu esok hari... nak jawab teka-teki... :)

nur anis said...

kenangan tu ada gambar time kecik..hehe..

betul tu..lelaki baik takkan bagi kita lari dari rumah kan...

::CIK LYNN:: said...

alahai....comelnya! pic yui pakai spek tu nmpk mtured la...=)

NOOR FATIN said...

comel dia masa kecik2. hehe skrg pn comel jugak XD

betol tu, kalau lelaki tu tinggalkan dia, habuk pn xdakk. kesiannya..wuwuwu

Tihara said...

ske gambo masa kat bunga tu..tiuttt :)

AnneRaini said...

akak rasa akak tak comel ms kecik dulu tp comot..hahah

CikPuan Azizah said...

hehe cute la yui!. jijah tak de pon gambar kecik2..huhuh

suzie rahman said...

salam yui..comel lh yui..mta besau. nice entry..smbil berblogging kite selitkn nsht. good! xsuke betul kes bdk pompuan ikut jntn. haiii yg mak bpa risau kt umh. die xde rs berslh ke wat org tua cm tu. syukur xde adk pompuan. sy pon nkai tp x main r men lari2 ni.peace!

Azhafizah[フィザ] said...

yui yang comel..^__^

apepun sebelum bertindak kene fikir dulu baik buruknya.

shiema sufian said...

Comel lah yuuuui. hihi

cinta siswi said...

comel! hehe.. siswi suke tgk gmba mase kecik2.. sebab comel..haha.. skrg da xcomel..haha

Mish Apple said...

betul, klau boypreng pon 2x5 . tak payah la .

miss syaniera said...

EHEHE .. Kalau lha kecik-2 kene cekik , ta dapat lha na nampak budak tuh bile besar nanti yui :)

MaYa MustWany said...

chomelnya<<<ayat sama mcm lain2 gak kan..hahah xthu nak pggil pe dh..hihihi


kes tuh..wat malu diri sndri je.

aimie amalina said...

alololo
comeiii
anak pakcik dan makcik sape ni
hehehehehe

shida'R said...

esok?? ala keje sampai ptg xdapat nk jawab teka teki nnt ^_^

Cik Jannah said...

hehehe. mata boolat ! kalau saya pipi yang bolat!

Boni JLL3 said...

wow..setuju sangat2..lelaki yang baik takkan membenarkan anda mengikutnya..itu adalah tepat sekali.. :)

Juliet_iRa~" said...

gambar ms kecik mmg comei kan yui..hee

geramm jee rs nak cubit2..kekeke

;p..

bdk2 zmn skarang ni pelik2 laa..xtau nk slhkan siapa dah..huu

Lindaannur said...

Betul la yui...
Napa kanak2 comel ek???

aTy _faRed~ said...

alololo....akak banyak gak gambar mase kecit2..tapi malas ar nak scan..heheh..nak gak tayang kat yui kecomelan akak mase kecit dulu..muwahahaa..[akak yg perasan] ;p