tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, March 08, 2012

Perihal merisik, eh eh, BERTANYA =p

Sebelum korang sudi nak teruskan pembacaan untuk entry ak kali ini, mohon maaf dan sila jangan muntah pink ya. Perihal entry sebelum ini, oleh sebab ada akak-akak yang baik hati jawab, ak tunaikan janji ea.


Citernya gini, mak ak bagitahu semalam. ada orang kg telefon. Mula-mula gtau nak jemput ke kenduri. Pastu orang tu dok bertanya perihal anak sulung mak  ak lah itu Dok tanya ak dah habis mengaji istilah orang sana sama cam belajar    Mak ak jawabla sudah kerja lama.





Tetiba bukak pulak soalan " kosong lagi ka tu? " Aduh!! Bila mak citer camtu, ak senyum kambing. Kenapa?? Sebab dah pernah orang dok tanya camtu sebelum ini. Dari kg sama, insan berbeza!  Pernah ak p balik kg time kenduri, orang dok tanya berdepan! Malu ak beb!!


Tapi ak paling suka bila mak ak menjawab " Dia dah ada tu cuma lom tunang aje lagi " Wah!! Terbaik jawapan mak ak bagikan?? Jawapan itu juga diberi semalam kepada pemanngil. Itu tandanya mak ak mengikut pilihan ak,bukan pilihan keluarga ^__^


Sebab itu ak tanya, MERISIK tu macam mana. Dan dah ada jawapan. Terima kasih kepada Kak Intan, Kak Anne, Kak Tihara & Syakirah coz sudi jawab walau ak berharap takde sapa jawab =) Hahaha. Amacam pada yang nak tau tadi?? Ak dah citer ni. So, doakan la ak cepat-cepat bertemu jodoh dengan si dia. Amiiinnnn...


Bila ak update entry camni, jangan plak ada yang kata
" eleh, poyo aje. Itupon nak citer"
Bagi ak, its up to u orait bebeh
Baik ko, baik juga ak ^__^
Tak suka nak fikir-fikir
Pikir positif aje udah ya sayang


n/y : Shhhh!! Dia tak tau hal ini
Rahsia kt ea.
Hikhik..






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

28 dak comei sayang YUI:

Saya Disini said...

eh..ada org nk risik awak ea?

shiema sufian said...

semoga dipercepatkan jodoh. Doa doa lah kepada Allah agar dipermudahkan tentang urusan jodoh dan dijodohkan dengan orang yang baik (: Kalau dah ada jangan tunggu lama lama (:

are_lin@yu said...

mak kita pun nak tg terbaik utk kita..dia tahu kita akan bahagia dgn pilihan hati sbb tu dia sokong..hehe

Syakirah Zainal said...

keh3..;D ade juger nme kita..huhu

Ujie said...

sporting eh mak..^__^

nur anis said...

elok la mak awak balas macam tu..tak ada bagi harapan kat yang merisik tu kan..:)

Wanie said...

ramai peminat ni..klu dah ade calon, suruh la masuk..hehe..nanti kena kebas lak :)

AnneRaini said...

itu tandanya nak suruh si shapit awak tu cepat2 meminang ler dik oiii..kalau tunggu lama2 nnti dikebas org..hehe

*SiRibenMerah said...

hehehe..
saya dulu layan je..
diorg dtg bertandang kita jumpa..

then, kita decide la nk ke tanak.. muahaha~ *bukan memmilih.. tapi kalau family lelaki lebih beria dari si lelaki sendiri, tak kan kita nk serah leher gantung tali kot.. kan?
tgk lelaki cam mengikut sgt kata mak dia, i risauuuu~

Anum said...

caya la jawapan mak yui
memang terbaik

Azee Hana said...

amin,,,semoga cepat sampai seru ye..=)

Aishah Jahirah said...

dah lama xde org merisik akak...huhuuu...
terbek pnya la jawapan mak yui...rahsia kita ek yui...mr boyfie xbaca ke blog yui..hehee

Cik Azizah said...

ngeee~~ suka mak yui! bagus jawapan die sgt2..risau kalau die terima pinangan org tu pula..melepas la si apek tu.ngehngehngeh

Tihara said...

haaa suh cik abam minang cepat2..heheh :)

cIk JanNah said...

semoga dipermudahkan segala urusan kamu dear. nanti diskus dengan ehem2 mintak dia masuk meminang. so orang lain dah tak boleh nak potong line lepas tu. hehe

cIk JanNah said...

semoga dipermudahkan segala urusan kamu dear. nanti diskus dengan ehem2 mintak dia masuk meminang. so orang lain dah tak boleh nak potong line lepas tu. hehe

::CIK LYNN:: said...

shapit, cpt msok mminang yui...=) smga jdoh yui bsama ngan shapit...amin...

cik najihah said...

jangan tunggu lame2 hihi

SarahSyafiq said...

hehe..best2 jawapan mak yui.semoga cepat smpai nxt step.doakan kita jugak.=)

syahirooAhmad said...

share la sikit.. ape perasaan korang sebagai orang perempuan pabila situasi gini berlaku? gembira? agak2 macam dapat tawaran kerja gomen tak? mesti heppi gila kan.. :)

Eza Boom Boom said...

mak yui faham yuii... Syukur.. :)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

yeayy!
dah xlama dah..alhamdulillah..semoga dipertemukan jodoh dengan si dia secepat mungkin..Aminn..=)

MaYa MustWany said...

mesti paling lega buah hati yui kan..hihihi

ikafantasi said...

tunang terus la yui kan senang

shida'R said...

hehhee..yui entri ni sma ngn entri shida yg lepas..psal merisik juga..hehe..tp bbeza skit kes kite nih ^_^

aTy _faRed~ said...

ramai mak2 pekenan kat yui ni..:) akak dulu2 tak pernah pon ade orang merisik kecuali kalau dari BFwen sendiri..heheh..

nanakimie said...

wah,ramai neh nak masuk minang yui ye:)

cepat2 suh shapit minang tau ^-^

Juliet_iRa~" said...

aminnnnn yui!

heee..ira doakan y tbaik buat yui..heee