tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, June 13, 2013

Bersikap tenang dan sabar

Aku sangat respect pada insan yang mampu bersikap tenang walhal besar dugaan yang dihadapi. Boleh bersikap tenang walau badai melanda diri. Boleh bersikap tenang walau diri sendiri makan hati.


Jarang nak jumpa insan sebegini. Sifat sabar tebal dalam diri. Ya ALLAH, apa pun dugaan yang kau beri, kuatkanlah diri ini. Moga tenang hadapi hari mendatang. InsyaALLAH.


Ya, aku seorang yang ceria. Ya, aku sedih tapi jarang ku ceritakan kerana aku masih mampu menyembunyikan perasaan itu dengan satu senyuman. Hanya kaburkan mata manusia tapi ALLAH mengetahui segalanya.


* Masalah peribadi tak boleh bercampur dengan hal lain. Be positif! Itu yang diamalkan.







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

18 dak comei sayang YUI:

shaFazie said...

betul tue yui...Xsemua perkara kita boleh share..positif..positif hehe

Nurzakiah Hanum said...

sabar ya

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

bukan mudah utk mengekalkan sifat sabar dalam diri...

izyantyPersonalTaste said...

xpa relax...cuba sibuk kan diri...lama2 ok :)yg penting berfikiran positif

^^eKaTiKaH^^ said...

sabar itu sangat penting dlm diri. pupuk sikap sabar dlm diri :)

wawa syaida said...

ubat kepada sesuatu masalah yang datang tanpa diduga...hanyalah sabar dan redha...walaupun susah untuk bersabar..itu saja jalannya...
chaiyok2 yui!

diana said...

orang yang mampu menutup kesengsaraan disebalik wajahnya adalah mereka2 yang kuat sebenarnya..:)

-meeSUPERGIRL- said...

kuatkan diri dan hadapi dgn tenang . :)

Aishah Jahirah said...

mmg masalah peribadi xblh campur dgn yang lain tapi sedikit sebanyak tetap akan mempengaruhi sebab kita manusia biasa-cuma selagi blh bertahan utk asingkan,kita cuba yang terbaikkan..:)

Rosmiza Ali said...

Memang agak sukar nak didik diri jadi seorang yang penyabar dan tenang.. Nak2 lagi kalau jenis panas baran macam Mieza ni.. Huhu..

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta pernah jmpa org yg sgt pndai bahgikan antara peribadi dan kerja, dia bisa buatkan org laen bahagia, disaat htnya terluka....

azizah :) said...

sabar yer yui..kita boleh handle.. insyaAllah..

Nur Zulaikha said...

siapakah gerangan pemilik itu??

ieda immi said...

setuju dik ! ;)

Cik Nur™ said...

bila sebut pasal sabar, nur pun kagum dengan org yg sabar ni..

sabar ye yui...

Nory Zoulkefle said...

akak jenis yang cepat kelam kabut, cepat panik kalau ditimpa dugaan...huhuu..cmne nak ubahh ek...hehe

Deqla Manjew said...

adakah diri ini penyabar orgnya..? hihi.. dulu penah dilanda kekecewaan dlm hidup..sedih mmg sedih..tp apapun cuba utk senyum...xde la sampai x lalu mkn ke apa ke.. atau tempias mood down kita tu sampai terkena kat org.. anggap je smua tu dugaan Allah..dan percaya smuanya ada hikmah yg tersembunyi..

Tihara said...

itu lah yui, kekadang kagum sangat dengan ketenangan dan kesabaran seseorang, bolehkah jadi macma mereka bila ditimpa ujian..insha Allah harap Allah beri keuatan