tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, June 18, 2013

Tempat menarik di Bandung, Indonesia yang harus dikunjungi

Kalau anda ke Bandung, Indonesia haruslah pergi tempat-tempat menarik yang ada di sana. Kita sebagai pelancong, bukan selalu dapat pergi. Sekali pergi, pergi sahaja ke mana yang berkenan di hati.


Jom aku senaraikan antara tempat menarik yang perlu korang terjah

1) PASAR BARU BANDUNG
Yang ini memang WAJIB terjah terutama kepada kaki shopping. Serious, mata hampa nanti rambang bila dah jejak kaki ke sana termasuk aku. Rasanya kalau 4 hari ada di sana, 4 hari ulang ke Pasar Baru pun no problem!


2) KAWAH PUTIH
Pemandangan di sana, subhanallah. Sangat mengasyikkan. Sejuk dan damai. Tapi tak boleh berada lama di Kawah Putih kerana boleh beri kesan lain jika tak tahan.


3) CIBADUYUT
Kawasan atau tempat untuk memberi barangan kulit dengan harga yang superb murah. Sandal perempuan beli 3 pasang dapat RM 10 okay. Siapa yang taknak?


4) TANGKUBAN PERAHU
Seperti Kawah Putih juga tapi kawan bagitahu Tangkuban Perahu lagi best!


5) TRANS STUDIO
Ini memang tempat menarik jika korang punya masa lama di Bandung. Game indoor terbesar di dunia.


6) KEBUN STRAWBERRY
Ala-ala korang pergi ke Cameron Highland. Tapi apa salahnya merasa masuk kebun negara orang lain kan.


7) KARTIKA SARI
Jangan lupa beli ole-ole. Korang harus cuba kek kukus mereka. Pisang salai cheese memang mableesss la aku bagitahu. Rambang mata bila masuk.


Okay, ini antara yang sempat aku kongsikan. Tak semua tempat aku dapat pergi disebabkan kekangan masa. Korang boleh baca blog Admya sebab ada kongsikan lebih banyak tempat menarik yang lain.


Day 4 : Bye bye Bandung, nak balik Malaysia! [ part 1 ]

Day 4 : Aktiviti dalam flight Air Asia [ part 2 ]

Tips semasa berada di Bandung, Indonesia [harus ambil tahu]


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

25 dak comei sayang YUI:

mama aryan said...

akak hari tu pegi shopping je...hehehe

sempat jalan2 pun kat tangkuban perahu yg lain2 shopping2 je

wawa syaida said...

tengah study semua entry yui pasal bandung...sebab plan nak ke sana jugak :)

Nurzakiah Hanum said...

sangat best

ros_reeza said...

banyak maklumat yang Yui kongsikan.. bestnya la hai kalau dapat ke sana :)

diana said...

teringin nakpi..kena tunggu anak besar sikit la..baru best jalan2...

Tihara said...

banyak dah ilmu ttg bandung kat blog yui ni, nanti senang nak refer, tq

izan mama mia said...

uwaaaaa..byk eks tempat menarik..tak cukup laa kalau nak g 2 hari je..hiihih

Umie Artoqiemie said...

nak gambar kat kawah putehhhh!

azizah :) said...

bestnya kalau g sana yui.. bila la agaknya..huhuhu

^^eKaTiKaH^^ said...

bilalah kite dapat pergi sane. hee

Cik Muda said...

kte x sempat g kawah putih ngn tangkuban prahu....waktu ktepg tu indonesia banjir teruk.... harap2 dapat pegi lagi nanti....

Aty_Fared said...

Teringin nak ker bandung...:-)

Cik Nur™ said...

kawah oputih tu tempat wajib pegikan. :)

nadia farahida said...

entry yui paaaaaaling best! details gileeee! :))

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam yui.harap2k.atie dapat la jejakkn kaki ke Bandung nanti....mcm best jer bc n3 Yui ttg bandung.

Myra Jay said...

Dalam plan nak ke sana dengan kawan2, insyaAllah tahun depan atau tahun depan lagi..hehehee :)

Deqla Manjew said...

ok noted.. in shaa Allah kalo ke sana.. mesti kena pegi semua tmpt2 ni...hihihi... (tgk bajet jugak la ye.. ) ;p

are_lin@yu said...

wahh byk tmpt ni nk kna usha..hihi

Bobby Rachman said...

Salam Kenal

Mohon Maapikut Share di Blogger Tuan/Puan

JOM CUTI2 BANDAR BANDUNG-JAKARTA

KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

call me CONTACT US

Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
bobby kyran trans CONTACT US

SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
http://www.kyrantrans.com
http;//www.sewakeretamurah.com
OFFICE PHONE
022 – 92475958
HANDPHONE
+6281 312 767 300
+6281 573 307 300
BLACKBERRY PIN
73 DC 15 F1
WHATS UP
+6281 809 692 300
OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
TERIMA KASIH

7Lines Holiday said...

Salam..trip bajet ke Padang!
Jom pegi Padang only RM280 per person for 4day 3 night (*included hotel and transport)

Tentative Program
Day1
*Tiba kat Padang
*Air Terjun Lembah Anai
*Lunch
*Minang Village
*Sulaman Putri Minang
*Pandai Sikek, Melihat kerajinan songket
* Check in Hotel
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Sulaman Hj Rosma
*Lembah Harau
*Tabek Patah Park
*Lunch
*Pagaruyuang Palace
*Lake singkarak
*Dinner dan Kembali ke Hotel

Day3
*Taman Panorama dengan view ngarai sianok dan melihat lobang jepang
*Koto gadang melihat silver work
*Sungai landia park
*Puncak Lawang
*Lekok 44
*Lunch
*Drive to Padang
*City tour @ padang
*Check in hotel
*Dinner dan kembali ke hotel

Day4
*check out hotel
*Airport transfer

Hotel facilities:
-Aircond
-Free Hot spot / wifi
-TV cable
-Free Breakfast Buffet
-Hot & cold water
-Free parking

2star also include free buffet breakfast

transport facilities:

* include petrol / minyak
* include parkir
* include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu

*we dont need deposit

Group yang sudah kami layani
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Company Trip
-Dan lain-lain

tersedia juga pakej lain seperti jakarta - bandung - bogor (puncak) - bali - yogyakarta

Service insya allah memuaskan
Your comfort is our priority

Term and condition :
*included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
*rate is not included entrance fee
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax ~ 280 rm per person
kalau 4 pax ~ 327rm per person
kalau 2pax ~ 448 rm per person
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit

sila contact jika ada sebarang pertanyaan di :
email : firman_7lines holiday@yahoo.com
call : +62 823 90 797959
whatsapp +62 823 90 797959
7linesholiday.blogspot.com
fb page : 7lines holiday

bimo mekarwangi said...

PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Kami dari Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

Rate per Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat) Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat) Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat) Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat) Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat) Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

primera trans said...

Jom...jom...
Cuti cuti Bandung with family
And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘“๐Ÿ‘ž๐Ÿ‘Ÿ๐Ÿ‘’๐Ÿ‘—๐Ÿ‘œ๐Ÿ‘ข๐Ÿ’ฐ

Note : Package included
▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
▪ New car with 7 seater, full Aircon
▪ Daily mineral water
▪ Breakfast daily from hotel
▪ Daily tour (as costumer request)
▪ Hotel 3 star with 2 person inside
▪ Airport pickup and drop
▪ Tax and service
Hotel choice ๐Ÿค๐Ÿฃ๐Ÿข
▪ Tebu hotel ( riau street )
▪ Fave braga (inside shoping mall)
▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

More detail you can contact us
Primera Trans Bandung
Whatsapp : +62823 1522 3335
Gmail : primeratrans@gmail.com
Path : Primera trans
Facebook : Primera Trans Bandung

Happy holiday all๐ŸŽถ๐ŸŽต๐Ÿ“๐Ÿ“๐ŸŽ‰

primera trans said...

Jom...jom...
Cuti cuti Bandung with family
And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘“๐Ÿ‘ž๐Ÿ‘Ÿ๐Ÿ‘’๐Ÿ‘—๐Ÿ‘œ๐Ÿ‘ข๐Ÿ’ฐ

Note : Package included
▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
▪ New car with 7 seater, full Aircon
▪ Daily mineral water
▪ Breakfast daily from hotel
▪ Daily tour (as costumer request)
▪ Hotel 3 star with 2 person inside
▪ Airport pickup and drop
▪ Tax and service
Hotel choice ๐Ÿค๐Ÿฃ๐Ÿข
▪ Tebu hotel ( riau street )
▪ Fave braga (inside shoping mall)
▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

More detail you can contact us
Primera Trans Bandung
Whatsapp : +6285 318 49 0001
Gmail : primeratrans@gmail.com
Website : www.primeratrans.com
Path : Primera trans
Facebook : Primera Trans Bandung

Happy holiday all๐ŸŽถ๐ŸŽต๐Ÿ“๐Ÿ“๐ŸŽ‰

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
WhatsApp : +6282282222896
WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282282222896
Call : +6282214441280
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

omegajaya tour said...

Salam Satu MALAYSIA OULLLS

pakej BAJET CIPUT BANDUNG (hotel,buffe breakfast and transport). Murahnya sampai mata lebam shock nye.

butiran perjalanan
Day 1
> airport bandung or train station bandung
>Pasar Baru
>lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
>dinner at restaurant padang *sederhana

Day 2
>Gunung Tangkuban Parahu Crater
>floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
>lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
>dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


day 3
>kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
>lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
>cibaduyut street area barangan kulit
>masjid agung bandung, alun2 area and braga area
>paris van java shopping mall
>dinner at BML try the original bakso at bandung

Day4
>check out hotel bandung
> Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
>Airport transfer


*rate per person :
RM390 per person if 2 person
RM325 per person if 3 person
RM280 per person if 4 person
RM245 per person if 5 person
RM230 per person if 6 person
RM220 pdr person if 7 person

*rate included
~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
~1 room dimuat 2 person semasa 4d3n
~buffet breakfast

*rate is not included
~lunch and dinner
~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

*no hidends charge

kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
LAJU2 PM
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer