tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, June 11, 2013

Penangan drama Teduhan Kasih

Ada yang follow cerita Teduhan Kasih di tv3? Setiap Isnin hingga Khamis jam 7.00 malam. Adaptasi dari novel juga. Mula-mula tengok agak bosan dan terasa macam lembap je jalan cerita.


Tambahan bab sekarang, plot sakitkan hati aku banyak. Apa kenalah manusia jenis tak puas hati, tak boleh tengok orang lain bahagia? Macam hampeh ja. 


Bila tengok cerita macam ini, memang ada terjadi pada realiti. Moga dijadikan pedoman. Ingat, jangan nak suka hasad dengki, iri hati, pentingkan diri sendiri dan pelbagai sifat negatif yang lain.


Bukan apa, takut termakan diri nanti. Berjaga-jaga ya.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

19 dak comei sayang YUI:

Aishah Jahirah said...

Kalau sempat tgk gak....mula2 dulu mcm slow je jln cite dia.mmg geram tgk watak Nabila Huda tu....sama2 amek pengajaran n jangan jd pengdengki mcm 2.

Jie Susanos said...

x syok la tgk cter cam tu..

Shakira Pathi said...

Dekat U, tak boeh tengok tv :/

Shida Radzuan said...

shida follow juga..wahh watak nabila xsuka btul!!

Cik Nur™ said...

betul tu, jgn kata tak ada terjadi di alam realiti ni..ada..cuma kita je yg tak nampak....

trah zain said...

Xpenah tgk citer ni, tp mcm menarik,,,
Betul, kena hati2, dunia skang ni mcm2... Huhu...

shaFazie said...

kita follow cite ini tapi paling tak suke bila bab dorang kalau cakap suke jerit2..

KY said...

akk tak pernah tengok cerita ni, waktu siaran pun tak berapa kena, jadi time tu memang tak dapat mengadap tv heeee

are_lin@yu said...

syok jg kcta ni..yg part best jala..yg mnykitkan ati tu rsa gram plk.hehe

Kesuma Angsana said...

best aje citer tu

Fifi Nadhrah said...

tak pernah tengok.. tapi dengar macam best je kawan2 cerite..

Deqla Manjew said...

mmg layan drama nih.. besttt... lakonan smua mantap2..

beta kupu said...

Mula2 tgk jugak tp pastu malas nak follow sbb nnt asyik la kalut nak blk keje nak kejarkan cite tu...tp mmg ramai yg tgk kan?!

Deq's Qienz said...

sy pon dah sangkut gan cite nihh..huhuu

azizah :) said...

jarang sgt tgk tv sekarang ni.. mmg xlayan..hee

Azhafizah Md Nor said...

tengok sikit sikit je..penat balik kerja dgn jammed xde mase nk tgk tv tapi pernah gak tgk satu scene yang buat sakit ati je..yg jahat tu mulut macam speaker je..ish ish..tapi mmg wujud kan org camtu.

eintan nurfuzie said...

mintak jauhkan dri kita jadi cerita tu kan.. akak itri dia mcam x bpe normal je menjerit2 x puaskan hati.. kes kena tampar je... huhu

Mimi Azirah said...

memg crite nih byk menyakitkan ati....

Eca Dwinky Asha said...

ce tgk cerita Dahlia lak..lbh kurang je tapi lagi best..sebab yg ne BFF dia bukan takat amik laki..amik syarikat c dahlia sekali..astro mustika tau..tgk online pun ada.hehe