tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, June 04, 2013

Fesyen Peplum untuk raya tahun 2013

Orang lain dah berzaman berpeplum bagai tapi aku sekarang baru nak ikut. Kih kih. Bukan apa, kalau tidak dah merasa berpeplum tapi sayangya tak boleh nak guna. Alhamdulillah dah terjual pun.


Google fesyen yang berkenan. Ada yang guna kain lycra, ada pakai chiffon, valentino. Kain jenis lycra memang aku reject awal-awal sebab tak suka. Tak sesuai untuk orang mok mok macam aku ini.



Page FB : We Luv Peplum


Terus tanya tukang jahit, dia pun okay ja. Siap bagitahu if nak kedut banyak better beli 6 meter kain. Okay bos! Akan ku cari kain di Kamdar nanti.


Kalau korang jenis malas nak p cari kain bagai, sila terus jenguk di page We Luv Peplum. Harga sangat okay bagi aku. Macam-macam design ada. Tinggal pilih dan bayar.


* Punya berangan nak baju raya bagai padahal puasa belum lagi. Persediaan awal namanya.






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

34 dak comei sayang YUI:

AnneRaini said...

akak lagila tak sempat nak berpeplum bagai ni...huhuhu..nnti dah kurus balik org dah tak pakai agaknya..huwargh..

huny madu said...

Haha kita pun berangan nk buat pesen gini..tapi tak tau la sesuai ke x..

ieda immi said...

alamak ! cantikkkkkkkkkkk nyeee

Deqla Manjew said...

bestnya berpeplum ni sbb bole gayakan ngan mcm2.. jeans bole, legging bole, kain pun bole.. ingat tahun ni cari sepasang peplum raya la.. hihi.. yg dah siap senang citer..

Nurzakiah Hanum said...

cantik

deq's qienz said...

kiut la baju nihh..

Myra Jay said...

Akak tak pernah ada peplum, rasa cam tak sesuai je nak pakai :D

Myra Jay said...

Tp gambar peplum kat atas ni mmg cantik ;D

nea lopah said...

cntiknya....mmc ramai yg pkai perplum skrg.

eima said...

peplum dah nk tamat ... jd kena la merasa seblum belum tamat kan ... org mok2 la cantek pakai klu aku pakai lahaaaiii sedihnye tgk

Puan Bui Junaidi said...

KAK BUI PUN RSNYA NK BERPEPLUM RAYA NI..HEHE

diana said...

cantiknya baju raya..:)Ohehhe

Amirah Adnan said...

mira xbrape sgt peplum buat mase skang..hehe

beli kat temerloh je.. kos baju dgn kain x lebih rm100 pun..hihi

IntaNBerliaN said...

akak berkenan sangat peplum.. tp tu la, nak g tempah tu yg mls.. sbb kat sini xtau sapa yg pandai jahit...

izyantyPersonalTaste said...

akak peminat tegar peplum he3...dok servey2 harga nie...dah berkenan 3 jenis design utk raya...persediaan awl perlu nie he3...

are_lin@yu said...

tula bez plk pkai peplum.ayu br da 2..hihi..rya ni xbuat kot..recycle ja la.haha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

cantik bajunya.....

Fifi Nadhrah said...

taknak peplum.. kak fifi takut.. takut kalau lagi gemok!~

izzah said...

persediaan awal tu yg penting...xper...nk dkt2 rayer nnti tailor dh xnk amik tempahan dh..so, better anto awal2 lg...

azizah :) said...

cantik kan peplum... jijah pon pakai time mengandung.. tak mengandung pon akan pakai gak..heee tp raya ni memboyot macam nak pakai gak peplum..heee

Rosmiza Ali said...

Wah! Dah siap sedia nak tempah peplum nampak.. Hehe.. Mieza pun belum beli kain pun lagi.. Huhu~~

^^eKaTiKaH^^ said...

wahh, cantik. badan kurus cantik pakai ni. hehe

Cik Muda said...

peplum kat saya...

mmg tak lol.. nampak spare tyre...kiki. tp azam raya ni nak ilang spare tyre... heee...

Cik Anita said...

semuaaaa orang nak berpeplum!! Nak jugak~

Cik Nur™ said...

teringin jugakk...
tapi itulah nur tak sesuai..huhu

tapi baju tu mmg cantikk.. :)

nanieybarnieylurviey said...

Bersedia awal itu penting. Hihi. Cantik la baju tu yui

Eca Dwinky Asha said...

eca tahun ne buat peplum. :)

syiela said...

femeskan. sekarang.. akak cam sesuai je pkai pelum ni huhuhu...

Cik Puan Rara said...

gumuk.xleh pakai peplum.hehehe

Budak Kampung said...

amboi laju nyer nk buat syg

Rapunzeel Cikilolo said...

cantik peplum...

tp kite tk sesuai pakai

:)

Sally Yatiey said...

Cantikkkkkkkkkkkkk ;D

Juliet_iRa~" said...

sweet gak heee

ira ada 1 2 gtu..mix n match :)

Shida Radzuan said...

awalnye yui shida xtahulah mcm mana..bajunye ..