tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, June 05, 2013

Cara nak dapatkan idea untuk update entry blog

Pasti ada yang pernah mengalami perasaan hilang idea untuk update apa dalam blog masing-masing. Aku? Buat masa ini macam tak pernah lagi. Kih kih. Kemain gtuuuu. Meh nak share apa caranya if anda dah ada "sindrom" hilang idea.


1) Baca isu semasa : Mengenai berita dalam negeri, luar negara, isu artis

2) Pengalaman peribadi : Peristiwa pahit, percutian, perkahwinan dan mungkin juga majlis berkaitan

3) Informasi semasa : Mengenai jawatan kosong

4) Isu agama : Boleh rujuk jabatan agama dan kita pula sampaikan untuk berkongsi ilmu

5) Tutorial : Tutorial berkaitan blog, jahitan, masakan dan seangkatannya


Okay, buat masa ini itu informasi yang aku rasa berguna. Kadang-kadang update perasaan pun dah boleh walau ayat sehabis singkat. Kadang-kadang kita suka menulis sebagai meluahkan perasaan, macam aku.


So, dah dapatkan idea apa nak buat entry? Cepat-cepat update, senang aku pergi terjah =)




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

21 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

bagus2

beta kupu said...

Betul jugak tu Yui, tp yg last tu memang xpernah wat lagi, sbb xde kepakaran...hehe

Cik Anita said...

terasa Nita, sebab jarang nak update! hiks

ieda immi said...

yeay ! ada idea dah !

TQ dik ;)

Kniedaz said...

kadang-kadang kering idea juga hehehe

diana said...

no 2 tu boleh dimasuk kan sekali dengan review produk..kan??

izyantyPersonalTaste said...

god info..thanks share :)... akak memang selalu xdak idea nak menulis pun he3..

Sally Yatiey said...

betul2.. ;D

Kesuma Angsana said...

betul tu setuju sgt!

anis Sk said...

tips yang bagus ! wa dapat idea dah =)

zeera lily said...

ok, idea yg sgt berguna..
klu entry berkenaan gossip artis sgt x best & bosan.. kalau dah follow fb, iG, n twitter diorg.. x perlu kot?

izan mama mia said...

tq yui..mmg idea tgh kering...huuhu

Cik Nur™ said...

macam nur juga..suka meluahankan apa yg terbuku di entry...huhuh

Juliet_iRa~" said...

hai yui!heee

ira baca, tdgr isu semasa pn malas nak update blog menjadi2 heeee

yui je masih kekal rajin..caiyoooooo! hee


:)

Amanina Mads said...

betol2...hehe

azizah :) said...

hehe betul2.. tp kdg2 xde idea jugak..heee

man said...

Crt je apa2..hehe

Deqla Manjew said...

setuju tu.. mcm blog deqla, apa je deqla sumbat masok..hihi.. yg pntg jgn fokus pd satu2 jek.. kena pelbagai jugak.. kalo dok citer psl diri sendiri je bosan weyh org nk baca.. hahaha.. syok sendri namanya.. ;p

Azhafizah Md Nor said...

kadang kadang sifat 'M' pulak menghantui.hehehe

ayut said...

hahaha...ok2x..ayut update dah blog :p

Shida Radzuan said...

betul yui kdg2 kekangan masa juge huhuu..