tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, July 05, 2011

Mcm mana nak elak dengan orang yang SUKA CAKAP..



assalamualaikum dan selamat pagi kawan-kawan jwb ok salam nie!
nampak x TAJUK entry ak utk pagi-pagi ini???
haaa..sebenarnya utk kawan ak..ngeh2..

coz ade sorang manusia ni,suka SANGAT BERCAKAP/SEMBANG!!
dgn ak,sorryla..wat hal sendiri yer..
yg dia ni,pantang nampak orang tu lapang sikit,mula nak nyembang..
lau cmtu xpe gak,ni time dak tu nak p makan,leh plak mai nk nyembang..
ish3..kalau ak,time ak mkn org kacau,agak SENTAP sikit okies..


jadi,ak pon cadangkan la pada budak ni,kalau orang tu mai/agak-agak nak mai,
ko buat-buat mcm ni tau..

" ko amik je hp ko,buat-buatla bersembang..xkisah smbil mkn ke apa..
biar org tu tau yg ko ngh bz gayut!"

atau

" ko p je smula tmpt ko..buat-buat trtggal barang.."

haa.itu idea ak..coz ni jd kat pejabat ak ni ha!!
so,korang ada cara laen x??kongsi la wei..huhuhu.. yup!!ak prasan sendiri nie



kadang-kadang lau byk bckp n xkena tmpt pon org leh nympah kan..
eh,korang nympah ke ak bebel kat blog ak ni???


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

7 dak comei sayang YUI:

fa said...

sabar je la dgn individu tu.. fa un kadang2 x tahu nk buat apa bila jumpa org mcm tu... nk tegur takut dia terasa.. so sabar n sabar.. :)

Anum said...

buat2 macam bz on phone je..
atau cuba elakkan diri.. hahaha

sifu im said...

best ape klu leh borak2 ngn orang suka cakap..hoho

Zawifatul Aziah said...

buat2 tido sambil brdengkur kuat....haha

Gadis Kecil said...

bila org yg banyak cakap tu datang, kita suka buat-buat busy 'giler'. haha jahat kan ^_^

anismelon said...

hakhak..nice idea..kat opis nie..huuu..anis pon tak larat na sembang sebab tak paham..huuu..diam lg baik..

Mohd Ridhuan said...

lari cepat2 kalo dah nk nmpk si dia...
huuhhuuhuhhu