tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, July 21, 2011

"SEGMEN: KAMI SAYANG TEMAN BLOGGER-TERJAHAN TERAKHIR"


 
setelah melalui tugasan pertama dan kedua,berjaya mendapat markah 100%,hahahah!!
dan kali ini adalah tugasan TERAKHIR..
moga ak mampu siapkan dengan jayanya..waahh!!
terharu mak ak lau tau anak dia ni bersemangat!

kali ini ak berada di Kumpulan 4..
yeeehaaa!! salam kenal kwn-kwn.. walau ada yg lama dah ak kenal







haaa,itulah ahli group 4 ak yang ada..silalah berkenalan! eh,ada lg lom sttle!!

1 LAGU KHAS utk mereka ialah

sila klik utk mendengar lagunya yer

MENGAPA lagu ini???

setiap ayat yg diceritakan dalam lirik lagu ini,memberi makna tersendiri..
walau dalam bahasa indonesia tp kt still leh memahaminya..
dalam erti kata lain SAHABAT itu amat bermakna..amat diperlukan..
kt saling memerlukan....yupss!! 
dan itu juga berlaku dalam persahabatan dunia blogging...

jadi kwn-kwn,pahami setiap ayat yg ada itu okies!!moga kome mengerti...
apa yg cuba ak sampaikan..



dan apakah PANTUN khas untuk mereka?? maaf ea,ai xpndai berpantun..tp cuba asah bakat!

jauh "melancong" mencari maruku,
dari Perak ke negeri Kelantan,
di PUO beliau adalah seniorku,
sapekah dia??kompemlah Sis Eintan..


 naik kapal selam beribu batu,
merantau jauh menuntut ilmu,
nape dik Miezah kau tayang benda tu,
akak dah tertawan dengan kura-kuramu!!


header scooter warna pebretku,
Mizz Kechique pulun dok naik selalu,
berpusing-pusing mata aku,
rupanya terlindung bunga tersipu malu!


merewang ke secret wat ak terharu
manekan idak, cheese cake  kesukaan daku
Msred merupakan kenalan baru
mohla cepat belanja ak!!

dan PANTUN KHAS utk kesemua


walau tidak bertentang mata,
keikhlasan bersahabat meronta-ronta,
walau hanya di alam maya,
moga persahabatan kt kekal selamanya

insyaALLAH..ok,cukupla kot ak dok berpantun ntah apa-apa ni..
maaf yer,ak dah lama tinggalkan tittle johan berpantun..hakhak!!
so,adakah ak antara 3 blogger akan berada di bloglist?? usah berangan yui!!

heheh,gurau aje..xder kat bloglist pon,still leh bersahabat..
tak gtu?? ok,ini sahaja dari ku..tamat sudah kesemua tugasan..sekian,terima kasih...

 

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

13 dak comei sayang YUI:

Anum said...

all the best

mizzkechique said...

wahh..suke pantun tu..

eintan nurfuzie said...

besh2..akak macam dh salah buat jer...cer check sni
segmen kami sayang teman blogger 3

WuMing said...

Buat apa nak ke Kelantan... Perak lah banyak Maruku....he..he..he..Gurau saja...

eintan nurfuzie said...

satu orang satu lagu ker..atau satu kumpulan satu lagu?

eintan nurfuzie said...

akak dah up lagi satu lagu...ni untuk satu group satu lagu..senang...pueh hati...malas nk konpius2 dh..huhuhu

eintan nurfuzie said...

ha..nusha..apa yg nk tnyer sal banner smlm 2?

ninie_azriena said...

alolo..tomei2..suka tau baca pantun tu..menusuk ke kalbu lah org putih cakap..hehe..
lagu besh..suka dgr :)

p/s: ninie akan senaraikan link kwn2 di akhir segmen ni nanti..kita terjah and baca pantun diorang sama2 ye nanti (n_n)

cik najihah said...

hee bes je pantun tu..kretip la

syaz@rozelt said...

wah siap berpantun..bgos la kamu nie..nampak keikhlasan dlm b'blog n b'kawan..hehe

~iz~ said...

eh dia punya lagi best la..sedap bunyinya..:)

Abang Stalker said...

pantun awk nmpk seksi la..


hahahaha ;D

**tetbe**

-sesi terjah dr abg stalker group 8 superb-

Cik Muda Sae said...

cool lah yui punye........ aiyoooo mcm kalah je saya punyeee...!!!!