tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, July 08, 2011

Camne letak link blog/entry org lain dalam entry sendiri???

hye hye hye semua..selepas entry melepas rindu,skg entry kedua untuk hari ni..
entry khusus untuk sis R'da sebenarnya ni dan am nya pada lom tau..
terutama yang baru berjinak-jinak dalam dunia blog ak pun byk ag xtau!!

so,sis,jom sy try bgtahu camne caranya ea..
lau xbrape phm,tnya len..sy bkn pndai nk ajar-ajar ni..
just nk tolong mana mampu ea..

Jom ikut step berikut :

1.

wat je entry cam biasa


yang saya PINK kan itu,ayat yang akan saya letak link yer..
tp sy nak link nama sis je sbnrnya,trlbh lak!!


2.


pastu wat cam step atas ak lpe la pe nk namakan,BOLD kot..
maknanya yg perkataan di BOLD kan itu,bakal ada link ea..


3.


then,cari perkataan Link, cari kat area atas tu.. nampak kan??
Klik situ..dan ak kuar page cam pic di atas..

yg sy PINK kan itu,adalah link yg bakal sis letak..xkisahla link blog ke,entry ke apa..
dah letak,jgn lpe klik ok..t xlepas-lepas lak..heheh..

itu sahaja..senang kan?? nak tau BERJAYA atau TIDAK


try nak klik situ,dia akan kuar cam pic atas ni..

ok,sekian.ini sahaja..hope sis berjaya buat ea...

p/s: yang tau,korang diam-diam ea..huhuhu...


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

6 dak comei sayang YUI:

CikMiMiey said...

xmo diam2 nak komen jugak ..
pandai lor cegu ngajo ... huhu
tepuk tangan tiga kali lajulaju * hehe ~

Anum said...

sharing is caring
good2

Abang Long said...

Salam...bagus untuk share kpd mereka yg tak tahu..banyak features yg ada pada Blogger ni sebenarnya dan memudahkan kita utk berblogging.

Cara manual ada gak contohnya macamana Abg Long letak latest entry kat bawah ni...

Latest entry Berfikiran Negatif

r'Da said...

thanks nuyui.. akak try yer.. hehe.. tp mase nak masukkan link tu kne right click ker?

ArulchelseA said...

tq2... boleh sy praktis leaps ni... kih kih kih

info yg berguna..

r'Da said...

jadi ler nuyui.. thanks sgt2... ni haa akk try kt blog 4 bby akk.. cer tgk cer tgk..

http://rdadarwisy.blogspot.com/2011/07/testing3.html

owh jasa mu totap ku kenang..