tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, July 06, 2011

Macam mana pasang widget iklan banner percuma ni???



apa bendala tajuk punya panjang..pening pale sapa bacakan..
ni ha,nk gtau camne korang leh
dapatkan widget/tutor untuk pasang iklan banner secara percuma untuk 5 jam..
macam kat blog ak ni ha..nampak dak?? xnmpk,ak nak pang laju-laju!

ak nak ajar xbrape nak pandai tp ak tryla mana mampu ea..
First,korang kena daftar secara PERCUMA di abcdead.com




dah daftar, korang cari plak yang ade letak iklan percuma 5/10/15/24 jam





yang ak wat kaler merah tu,yang ak guna kat blog ak ni..
korang pasang dulu kat blog ok pastu baru la nak edit apa-apa.. tau kan camne nak pasang???
semua ada kat web tu..
ak pon godek-godek sendiri td..wat sehabis simple..
dan akhirnya BERJAYA!!

dan ak suka bila berjaya,korang pun juga yer!!
good luck dan selamat mencuba..

owh ya,korang leh buang iklan kat blog korang tu,dgn log in semula ok..
pilih aje banner mana xnk.. disyorkan jgn wat,kejam!
jd,ingat la password masing-masing..
jgn dah wat,lpe trus..payah lak nanti!!


ape lagi,nampak je iklan tu kosong,korang p klik!!
masukkan banner korang utk 5 jam!!
bantu sesama blogger..yeehhaaa...

p/s: lau ada pertanyaan,jgn segan silu tnya..
ak tolong mana mampu coz ak pon xpandai gak..
haa,esok ak annual leave..so,korang leh enjoy tanpa entry baru dariku..waaaa....


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

18 dak comei sayang YUI:

chaque siz said...

huhuh....try2....

Cik Azizah said...

ooooooo..jijah takde banner la..cmner nak masuk! hahhaaa :P

wahida said...

ko ni mmg otai betul la...

WuMing said...

Tq... info yang menarik...

sifu im said...

kena ade banner dulu er??

☆ ★ e m m a N Y ☆ ★ said...

Sy pon takde banner. Bru nk buat..hehehe

zOeY zAu YaH said...

iklan nih pulak? haha

r'Da said...

nuyui... waaa cantik nye rumah die.. wanita solehah gitu.. ni haa akk nk tnye.. canner yer lau kite nk link kan blog org kt kite nye blog.. mksd akk yg mcm nuyui buat tu.. nuyui link kan blog Pimpin Tangan Acik tu.. tlg bantu.... :)

~iz~ said...

camner nak letak url banner tu...xleh pn....huhuu

~iz~ said...

chop..chop...entri ni cara nak buat banner erkk..ingat untuk pasang petak2 iklan tu...hehee...jgn mareee ti iz cuba yer...

thanks 4 info..

anismelon said...

nnti nak try godek goedek..lame dah tak godek benda benda gnie..nice sharing..:)

eintan nurfuzie said...

nusha...akak xleh la nk g letak iklan...dh byk kali cube npe yek?

AreFiSya Aien said...

cmne nk daftar ek?

AreFiSya Aien said...

npe dy naik 'Nama samaran dan kata laluan tidak sepadan atau anda tiada akaun lagi.'

AreFiSya Aien said...

lom daftar bab ta tawu..

AreFiSya Aien said...

daftr kt ane?

AreFiSya Aien said...

akhirnya berjaya !! thnx for your tuto!

Miss feyka said...

done follow u.hope follow me back :)